Filmpjes voor Liander: complexe materie wordt helder verhaal

In een tijd waarin de wereld zich steeds meer bewust wordt van de urgentie van duurzame energie, staat netbeheerder Liander voor een uitdagende taak. De energietransitie vraagt om innovatieve oplossingen en flexibiliteit in het beheer van het elektriciteitsnetwerk.

Om deze complexe materie toegankelijk te maken, heeft Liander een reeks korte films door ons laten produceren. Deze films belichten op een heldere en begrijpelijke manier de verschillende facetten van de energietransitie. Van het slim combineren van zonne- en windenergie tot het uitdagen van traditionele normen door gelijkstroom te omarmen.

Elk aspect van deze transitie wordt belicht, inclusief creatieve oplossingen zoals de ‘vluchtstrook’ en de opkomst van de buurtbatterij. Deze films bieden niet alleen inzicht in de uitdagingen waar Liander voor staat, maar tonen ook de inspirerende stappen die worden gezet in de richting van een duurzame toekomst.

Zon en windcombinatie

Wanneer het hard waait, schijnt de zon bijna nooit. En dat dit andersom ook zo is. Hierdoor sluiten de opwek van windenergie en de opwek van zonne-energie perfect op elkaar aan.

Tijdelijk afschakelen

Op het platteland is het net nogal ‘dun’. In deze dunbevolkte gebieden is namelijk weinig vraag naar stroom. Maar sinds de komst van duurzame energie is dat in hoog tempo aan het veranderen.

De Vluchtstrook

Vanaf 1 januari 2021 zet Liander waar mogelijk de ‘vluchtstrook’ in als spitsstrook om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar extra netcapaciteit voor duurzame opwek.

Flexpower

Er komen steeds meer elektrische auto’s in Nederland. Al die auto’s worden opgeladen via het elektriciteitsnetwerk. Als er steeds meer elektrische auto’s komen, biedt het net dan nog voldoende capaciteit?

Gelijkstroom

Het Nederlandse elektriciteitsnetwerk is aangelegd volgens een wereldwijde standaard: wisselstroom. En dat werkt goed. Maar tegenwoordig vragen steeds meer apparaten en verlichting om een andere soort elektriciteit: gelijkstroom.

De buurtbatterij

Doordat de inkomsten uit het terug leveren van energie in de toekomst gaat dalen, wordt het veel aantrekkelijker om je duurzame opgewekte energie op te slaan. Zodat je op een ander moment van de dag zelf de energie kunt gebruiken.

Lees meer over:

Preview image for the Vuurwerk story about the Smart Grid solutions. Man in front of the Waddenzee.

Slimme filmpjes

Hoe gaan we de stijgende vraag naar aansluitingen en variabele belasting van het net in goede banen leiden? Wij vatten dit complexe, technische probleem samen in een serie video’s onder de noemer smart design

| LEES VERDER

blog inbound man met aantrekkingskracht

Inbound marketing

Zet jij de autoradio uit als er een schreeuwerig reclameblok langskomt? En browse je alleen nog met een plug-in die advertenties blokkeert? Je bent niet de enige. Inbound marketing is precies het tegenovergestelde.

| LEES VERDER

Vuurwerk contentstrategie ingrediënten bakken

Eigen contentstrategie

Content is het dagelijkse brood van je communicatie naar klanten en volgers. Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt binnen de ruis en drukte op het internet? Met een strategie voor content wordt je altijd gezien.

| LEES VERDER