Filmpjes voor Liander

Voor netbeheerder Liander hebben we verschillende filmpjes gemaakt waarin een ingewikkelde boodschap eenvoudig is uitgelegd in een serie korte filmpjes.

Zon en windcombinatie

Wanneer het hard waait, schijnt de zon bijna nooit. En dat dit andersom ook zo is. Hierdoor sluiten de opwek van windenergie en de opwek van zonne-energie perfect op elkaar aan.

Tijdelijk afschakelen

Op het platteland is het net nogal ‘dun’. In deze dunbevolkte gebieden is namelijk weinig vraag naar stroom. Maar sinds de komst van duurzame energie is dat in hoog tempo aan het veranderen.

De Vluchtstrook

Vanaf 1 januari 2021 zet Liander waar mogelijk de ‘vluchtstrook’ in als spitsstrook om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar extra netcapaciteit voor duurzame opwek.

Flexpower

Er komen steeds meer elektrische auto’s in Nederland. Al die auto’s worden opgeladen via het elektriciteitsnetwerk. Als er steeds meer elektrische auto’s komen, biedt het net dan nog voldoende capaciteit?

Gelijkstroom

Het Nederlandse elektriciteitsnetwerk is aangelegd volgens een wereldwijde standaard. Namelijk wisselstroom. En dat werkt goed. Maar tegenwoordig vragen steeds meer apparaten en verlichting om een andere soort elektriciteit: gelijkstroom.

De buurtbatterij

Doordat de inkomsten uit het terug leveren van energie in de toekomst gaat dalen, wordt het veel aantrekkelijker om je duurzame opgewekte energie op te slaan. Zodat je op een ander moment van de dag zelf de energie kunt gebruiken. Met een batterij bij je thuis zou dit kunnen maar deze systemen nemen veel ruimte in,  zijn duur in aanschaf en hebben vaak een lagere efficiëntie.

Een idee is het om je energie gezamenlijk met de buurt te kunnen opslaan. Bijvoorbeeld in een lokaal geplaatste Buurtbatterij. Daarmee biedt de Buurtbatterij jou de mogelijkheid om je eigen opgewekte energie zelf te gebruiken op het moment dat jij dat wilt.

Menu