Vuurwerk header beeldbank olifant giraffe

Leg je eigen beeldbank aan

Het opzetten van een beeldbank helpt om je identiteit te bewaken en sneller content te produceren.

Je hebt als onderneming een collectie beelden, huisstijlelementen, foto’s en video’s klaarstaan – voor op je website, sociale media of drukwerk. Dat wordt snel onoverzichtelijk, zeker wanneer het verspreid staat over allerlei computers en als meerdere werknemers er gebruik van maken. Hoe kun je dit goed managen? Door een beeldbank aan te leggen.

Een digitaal archief

In zijn eenvoudigste vorm is een beeldbank een digitaal archief (online of op je eigen netwerk) waar al je beeldmateriaal staat opgeslagen, klaar voor snel gebruik. Het is een elegante oplossing. Niet alleen bespoedigt dit het zoeken naar beeld voor een bericht op sociale media of een nieuw artikel of nieuwsbericht, het zorgt er ook voor dat het geschikt materiaal is: goedgekeurd voor gebruik, in de juiste resolutie of beeldverhouding.

illustratie van een beeldbank

Een beeldbank in de praktijk: Lees meer

Richt je beeldbank in naar de benodigdheden van je bedrijf

Bovenstaande is enkel het meest eenvoudige wat je met een beeldbank kunt doen. Naar gelang de wensen en behoeften van je onderneming, kun je hem echter op allerlei manieren uitbreiden en automatiseren. Voeg bijvoorbeeld tags toe aan foto’s, zodat je kunt zoeken op precies de elementen die je nodig hebt. Of creëer een online omgeving waarin je klanten zelf beelden toe kunnen voegen, en ook meteen aanvinken dat deze gedeeld mogen worden om te voldoen aan privacywetgeving. Met de juiste programmering kun je de beeldbank zelfs suggesties laten doen.

Lean & mean

Bij Vuurwerk hebben wij in het verleden voor diverse organisaties een beeldbank opgezet. En geen kleintjes – maar beeldbanken voor grote bedrijven of die gevuld werden door duizenden foto’s van klanten. Wij hebben dus de gewenste ervaring om ook jou te helpen! Neem gerust contact met ons op om te kijken welk soort beeldbank het beste bij je onderneming zou passen.

Lees meer over:

voorbeeld zeilen beeld uit beeldbank

Beeldbank in de praktijk

Een bedrijfscollectie foto’s en huisstijlelementen – voor op website, sociale media en drukwerk – kan snel onoverzichtelijk worden. Onderlinge verzekeraar EOC herkende deze groeipijn en vroeg Vuurwerk een oplossing te ontwikkelen: de beeldbank.

| LEES VERDER

Vuurwerk beeld bij huisstijl

Een sterke huisstijl

Een sterke huisstijl zorgt ervoor dat je onderneming in een oogopslag herkenbaar is bij de klant. Dat ene krachtige logo, de vormgeving van je website, het gebruik van lettertypen: alles speelt een rol. Een eerste indruk kun je tenslotte maar één keer maken.

| LEES VERDER

Vuurwerk storytelling man vrouw gaan interactie aan

Storytelling

Wat is het verhaal van je organisatie, je historie, je cultuur? Door storytelling in te zetten, draag je uit waar je voor staat. Dat is zowel intern naar je medewerkers als extern naar je publiek toe een effectieve manier om engagement te creëren en je branding te versterken.

| LEES VERDER